De grote oversteek en scheepsovername

Hieronder nog het blogbericht wat Nikki eerder al geschreven had, wat uitgebreider dan in de vorige blog. Verstuurd via de sailmail maar was nog niet ontvangen maar beter laat dan nooit 🙂 en zometeen volgt er nog blog!

Hoi allemaal! 28 november was het zo ver! De grote oversteek van Kaapverdië naar Dominica begon. De zee was de eerste dagen erg rustig en we hebben daarom de verjaardag van onze kapitein gevierd door in de oceaan te zwemmen! ’s Avonds was er nog steeds geen wind dus toen zijn we rond blijven dobberen en hebben we buiten een film gekeken. Tijdens de oversteek ging het dagelijks leven gewoon door, om de beurt wacht- en schooldag en zo nu en dan vals-vis-alarm. (Spoiler, het is uiteindelijk wel gelukt om vis te vangen!!) Ook was er aan boord last van surprise-stress, op 5 december vierden ook wij namelijk Sinterklaas! De goedheiligman was dit jaar wel een beetje verdwaald want hij kwam bij ons aan boord langs. We hebben zelfs allemaal een chocoladeletter gehad! Ook waren er pepernoten aan boord en we hebben speculaasjes gebakken. Het was een supergezellige avond al was het wel apart om tijdens pakjesavond niet thuis te zijn.

Verder hebben we tijdens de oversteek nautische lessen gehad over onder andere navigeren, boekwerken aan boord, apparatuur en het weer. Ook gaf Eric (de scheeparts) medische les en hebben we een keer een ‘praktijk’ middag gehad (alleen scenario’s natuurlijk, geen echte slachtoffers). Toen is (zoals hierboven al gespoild) er ein-de-lijk een vis gevangen. Ietwat teleurstellend dat de vis mahi-mahi (goudmarkeel) was en geen tonijn, maar goed, het kon er mee door en nu hadden we ook eindelijk onze verse SAShimi (haha goede woordgrap.) De laatste 300 mijl tot Dominica namen we het schip over, iedereen mocht naar een functie solliciteren (met brief en voor sommigen een gesprek) en zo namen we het schip over. De nieuwe crew (compleet met banketbakster, masterninja en stuurhutslet) heeft het gefixt om veilig aan te komen op Dominica. Zelf was ik samen met Amelia scheepsarts tijdens de scheepsovername. We hadden (gelukkig!) geen echte patiënten maar Eric heeft ons van alles geleerd. Ook hebben we op een sponsje gehecht, met een stethoscoop naar het hart en de ademhaling geluisterd, bloeddruk gemeten en bloed van Sam geprikt. Het grootste verschil met de scheepsovername en het normale leven was misschien wel dat we nu onbeperkt films mochten kijken van onze nieuwe kapitein: Pim. Iedereen heeft het super gedaan tijdens de overname en het was een hartstikke leuke tijd. Na 16 dagen op zee kwamen we aan op Dominica (niet te verwarren met de Dominicaanse Republiek!) en dat hebben we gevierd met een feestje op het middendek: alle tafels aan de kant en de boxen naar buiten. Het was ontzettend gezellig en ik kijk met veel plezier terug op mijn eerste Atlantische oversteek!

Bedankt voor het lezen, liefs Nikki

fullsizerender-10

Later nageplaatst: filmpje van de oversteek!

Advertentie

Laat een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s