School at Sea

De voorganger van dit blog (nikkiatsea.com) heb ik in 2015 gemaakt om geïnteresseerden op de hoogte te houden over mijn reis met School at Sea. Tijdens School at Sea zeilde ik van oktober 2016 tot april 2017 op een driemaster (Regina Maris) naar het Caraïbisch gebied en terug terwijl ik 4 gymnasium aan boord bijhield.

Voorafgaand aan deze reis volgde ik een traject waarin ik leerde om sponsoren en fondsen te werven om dit project te bekostigen. Onderweg stonden zelfontplooiing en talentontwikkeling centraal, ik heb veel geleerd over de wereld en mijzelf. Theorie en praktijk werden aan elkaar gekoppeld; we kregen aardrijkskunde op een vulkaan, biologie over vliegende vissen en oefenden Spaans in Latijns-Amerika. Daarnaast waren we verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het schip; van wacht lopen en navigeren tot brood bakken en afval knippen. Meer informatie over School at Sea kan je vinden op hun site.

Sinds 2017 stond onderaan de startpagina: “binnenkort ga ik mijn site wellicht aanpassen en inrichten als ‘algemener’ reisblog, stay tuned!”. Inmiddels heb ik die verandering doorgevoerd, maar onder het tabje ‘School at Sea’ zijn alle blogjes van deze bijzondere reis nog altijd terug te vinden.