Dominica!

En de volgende nagekomen sailmail met blogbericht!

Hoi allemaal,

nadat we op Dominica aankwamen, een feestje hadden gegeven en allemaal even lekker geslapen hadden kregen we vrije tijd. We hebben toen Portsmouth een beetje gezien, het heeft wat weg van Mindelo (Kaapverdië) maar dan verder ontwikkeld. Ook hebben we natuurlijk even contact met het thuisfront gehad, het is altijd fijn om iedereen weer even te spreken. We hadden de volgende dag een dagje school, maar school werd halverwege afgekapt en toen zijn we op het strand gaan zwemmen! (Niets gaat hier ooit als gepland).

’s Avonds pakten we alles in voor de expeditie naar de boiling lakes en de Rastafari’s en de volgende ochtend om 7 uur zaten we keurig met onze backpacks in de bijboot. In drie busjes werden we naar de startplek van de wandeling gereden waarna we begonnen met een prachtige wandeling door de jungle. Seacat (onze gids) vertelde her en der wat over de planten en toen we na een flinke afdaling bij een soort mini boiling lakes kwamen voorzag hij iedereen die dat wilde van een vers modder masker, puur natuur! Ook kookte hij voor iedereen een eitje in een kokend water poeltje en daarna liepen we verder naar het eigenlijke meer. Het was ontzettend groot en best gek om te zien omdat het in het midden helemaal bubbelde. (Omdat het kookt natuurlijk.) We hebben daar geluncht en daarna begonnen we aan de terugweg. Tijdens de terugweg hebben we een zwemstop gemaakt bij natuurlijke hottubs, zo gaaf! De hottubs waren een soort poeltjes in de rivier en het water was heerlijk warm, de rivier masseerde je schouders en we zaten midden in de jungle, veel beter kan het niet! Helaas begon het wel voor de zoveelste keer keihard te regenen dus alle kleding was zeiknat, maar ja. Het laatste stuk hebben we een beetje door de rimboe gesprint omdat het donker werd. Ik heb nog gezwommen bij de waterval waar Pirates of the Caribbean 2 is opgenomen (voor de kenners: de waterval waar Jack Sparrow zwemt als hij vlucht voor de kannibalen). Het was werkelijk prachtig maar het water was ijskoud en daarnaast was het donker (wat de grotten wel extra gaaf maakte, maar ook een beetje spooky).

We reden toen in de busjes naar de Rastafari’s waar we met open armen ontvangen werden. Omdat we een stuk later waren dan gepland zijn we meteen na het eten gaan slapen. Er waren hangmatplaatsen, maar iedereen wilde daar heel graag slapen dus toen zijn Gwen, Lika en ik in een van de twee hutten gaan liggen. De hutten waren heel erg simpel maar zo ontzettend fijn en schattig! Ik heb heerlijk geslapen en daarna hadden we een heerlijk ontbijtje met een soort oliebolbroodjes en vers fruit. Toen hebben we een wandeling naar de Victoria Falls gemaakt, het was echt ontzettend mooi en de waterval was helemaal prachtig. We zijn door de rivier gelopen en hebben er in een soort natuurlijk zwembad gezwommen. Daarna zijn we verder geklommen, het was echt geweldig. Nadat we weer terug waren gelopen hebben we geluncht en toen lieten de kinderen van de Rastafari’s ons een boom zien waar een vrucht met een soort verf erin groeit en daarna hebben we elkaar toen ‘versierd’. We liepen toen een stuk met Mozes Senior (het ‘hoofd’ van de Rastafari’s) door de tuin en daarna heeft hij ons verteld over de geschiedenis en denkwijze van de Rastafari’s. De Rastafari’s leven zo veel mogelijk vegetarisch en zelfvoorzienend en ze hebben een band met Ethiopië. Ze halen alles uit de natuur en met name marihuana is een belangrijk medicijn voor ze. Mozes vertelde ons over de onderdrukking maar ook de acceptatie van de Rastafari’s. En over hoe onze generatie het ideaal ‘Freedom, Peace and Love’ voor de hele wereld gaat verwezenlijken. Het was erg inspirerend en ik vond het heel erg interessant om naar te luisteren. Daarna werd de groep opgedeeld in tweeën en zijn we verschillende dingen gaan doen. De groep waar ik in zat heeft suikerriet geoogst, geschild, gewassen en vervolgens geperst. Bij het sap hebben Gwen en ik grapefruitsap en limoensap (uiteraard alles uit eigen tuin) gedaan en het werd echt ontzettend lekker! Toen zijn we gaan eten en daarna hebben we een reggaedisco gehad met allerlei mensen uit de buurt. Het was een ontzettend gezellige avond! De laatste ochtend hebben we allemaal yoga gedaan met Ingmari, de vrouw van Mozes. Het was erg rustgevend en ontspannend, heel fijn! Toen ben ik met een deel van de groep nog een keer gaan zwemmen in de rivier en daarna hebben we nog een laatste keer met de Rastafari’s geluncht. Toen moesten we jammer genoeg alweer afscheid nemen. Ik hoop ontzettend dat ik nog een keertje terug kan gaan naar de Rastafari’s! Het zijn ontzettend lieve, relaxe, gastvrije mensen en de hele sfeer die er bij hen hangt is echt geweldig. Ik heb werkelijk fantastische dagen gehad en ben er zo blij mee dat ik dit heb kunnen meemaken!

Terugkomen op het schip na drie dagen voelde als thuiskomen. Om een beetje in de kerststemming te komen (die is er totaal niet en kerst is al over een week) hebben we Love Actually gekeken! We zijn gister vertrokken vanaf Dominica en we zijn nu onderweg naar Curaçao waar we kerst zullen vieren. Bedankt voor het lezen en alvast een fijne kerst allemaal!

Heel veel liefs van Nikki!

img_3002

 


Laat een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s