De oversteek naar Dominica en Curacao

Hoi allemaal,

De grote oversteek was heel erg leuk. We zijn van Kaapverdië vertrokken naar Dominica en we begonnen eigenlijk met vrij windstille dagen. Tijdens de reis was de kapitein Sam jarig, er was een MOB-oefening (man overboord), daarna was het iedereen MOB. Iedereen dus zwemmen! ’s Avonds was er nog steeds geen wind en toen hebben we terwijl we ronddobberden een film geprojecteerd, dat was ontzettend leuk. Na de verjaardag hebben we mahi-mahi gevangen eindelijk, in eerste instantie lukte het niet, maar hierna heel vaak en heel vaak gegeten.

Verder bestaat het dagelijks leven uit zeilen, wachtlopen, heel veel dolfijnen en schoolwerk. Sinterklaas hebben we ook gevierd, dit was superleuk. Sam was verkleed als Sinterklaas en iedereen had een surprise gemaakt. Ikzelf had een toeristenpet gemaakt voor Jeroen en ik kreeg een soort wensenbox waar ik nog iets in mocht doen en dat krijg ik nog als cadeautje. Hierna gingen we verder zeilen, daarbij goed weer gehad.

De laatste 300 mijl was de scheepsovername. Iedereen moest naar een functie solliciteren en ik was scheepsarts geworden en heb les gehad van de echte scheepsarts in hechten, bloeddruk meten, stethoscoop gebruiken en bloedprikken. Ik heb bloed van Sam en van mezelf geprikt. Dit was erg leuk en leerzaam. Het grote verschil met de scheepsovername en normaal was dat we nu onbeperkt films mochten kijken. Bij aankomst op Dominica hebben we een feestje gehad.

Het is bizar om nu hier te zijn (Curacao). Nog geen week geleden was ik bij de Rastafari’s op Dominica en nu zit ik ‘voor het kerstgevoel’ warme chocomelk te drinken in een starbucks in Willemstad. Best gek om niet thuis te zijn nu, hoe leuk het hier ook is. De Rastafari’s waren werkelijk fantastisch. We hebben eerst een enorme wandeling gemaakt naar boiling lakes en onderweg hebben we gezwommen in natuurlijke hottubs en het water waar pirates of the caribbean 2 is opgenomen. Bij de Rastafari’s hebben we een wandeling gemaakt naar de prachtige Victoria Fall, waar we ook lekker gezwommen hebben. Mozes (soort stamhoofd) heeft ook veel verteld over hun filosofie en levenswijze, heel inspirerend. Ze leven zelfvoorzienend en vegetarisch en willen ‘unity & harmony, freedom, peace and love’. We hebben suikerriet geoogst en er sap van gemaakt en ’s avonds was er een ‘reggaedisco’. Ik sliep in een super schattig hutje (de hangmatplaatsen waren vol) en de volgende dag hebben we yoga gedaan met iedereen en nog wat gezwommen in de white river. Het was echt jammer om er weer weg te gaan, de Rastafari’s waren zo aardig en alles was zo relaxed (misschien ook een beetje omdat ze altijd high zijn?).

img_2841We zijn toen naar Curacao gevaren en dat was een vrij normaal stukje met wel wat hevige spontane buien onderweg. Er is dan altijd een beetje stress omdat er heel tegelijk moet gebeuren en de wind gek doet maar we zijn er zonder kleerscheuren door gekomen. De watermaker is wel kapot dus we moeten vanaf nu super super zuinig doen met het water tot het gemaakt is. Dat wil zeggen, niet douchen, niet wassen, afwas in zout water en (een voordeeltje) veeeeel minder schoonmaken. Elk nadeel heb ze voordeel. We liggen nu in de St. Michielsbaai voor anker, zo’n 25 minuten van Willemstad. Gister zijn we met z’n allen wezen inklaren en we hebben ’s nachts de grote schoonmaak gedaan (tijdens de ankerwachten) waardoor we dus nu al (rond 9 uur hier) vrije tijd hebben. Het is nogmaals bizar om hier te zijn, de kerstversiering klopt gewoon niet. Al voelt het in deze starbucks qua temperatuur net alsof ik in Nederland ben -neemt nog een slokje chocolademelk-. Ik wens jullie allemaal een hele fijne kerst! Nikki

15622537_1280193782040810_8861419879185549288_n

 

 

Advertentie

5 reacties op ‘De oversteek naar Dominica en Curacao

Laat een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s