Naar Kaapverdië en verder

Hoi allemaal!

De oversteek van Tenerife naar Kaapverdië is rustig verlopen (filmpje zie onderaan deze blog). We hadden hele goede wind in het begin maar de laatste dagen nam de wind af en hebben we helaas ook stukjes moeten motoren. We kwamen ’s nachts aan bij Sao Vincente (een van de Kaapverdische eilanden) en hebben toen een nachtje voor anker gelegen. De volgende ochtend gingen we eerst zwemmen en we mochten gebruik maken van de lollijn. De lollijn is een lijn die eigenlijk geen functie heeft maar die we kunnen gebruiken om vanaf de boot het water in te slingeren, dat was natuurlijk erg leuk! Daarna hadden we een Grote Schoonmaak, zoals altijd voordat we aan land gaan. Er was een plekje geregeld in de haven en daar zijn we toen gaan liggen. Toen de Grote Schoonmaak klaar was kregen we vrije tijd! Met Gwen, Guus, Thibault, Wouter, Alexander en Jorge liep ik door Mindelo en het is echt een enorm verschil met (Santa Cruz de) Tenerife. De mensen zijn veel armer (er wordt ook veel gebedeld) en het land is veel minder ver ontwikkeld dan Tenerife. Het is wel heel erg kleurrijk en er zijn veel mensen op straat (ook eetkraampjes en zo) dus het heeft een heel gezellige uitstraling. We werden best wel aangestaard omdat we blond haar hebben, haha. De mensen waren ontzettend aardig en op een marktje kwamen we Manuel tegen, een Kaapverdiër die vloeiend Nederlands sprak omdat hij 32 jaar in Rotterdam had gewoond en nu hier terug was vanwege zijn pensioen. Hij hielp ons daarna met het wisselen naar het lokale geld (ik heb niets gewisseld want je kon bijna overal met euro’s betalen) en raadde ons af om naar een bepaald stadsdeel te gaan. Jorge heeft daarna aan iemand gevraagd waar we lokale gerechten konden eten (Jorge komt uit de Azoren en spreekt dus Portugees, dat is heel praktisch als je in een land bent waar ze Portugees spreken J). We zijn toen in een restaurantje gaan eten maar ik kon een hamburger voor 2 euro niet laten liggen en heb het lokale gerecht (rijst met bonen) daarom maar overgeslagen. We hebben uiteraard ook nog even bij Wifi-spots gezeten en contact gehad met het thuisfront en daarna gingen we alweer terug naar het schip omdat we hier ’s avonds niet meer buiten mogen zijn in verband met de veiligheid.

De volgende dag op Sao Vincente had ik keukendienst maar er stond ook een excursie gepland voor die dag. Samen met Iris en Alexander hebben we het ontbijt klaargemaakt en daarna heel snel afgewassen zodat we ’s ochtends mee konden met de excursie. (De groep werd in tweeën gedeeld en de eerste helft ging ’s ochtends, de andere helft ging ’s middags). Het was echt geweldig!! We zijn in twee pick-ups over het eiland gereden en het was zo ontzettend leuk! Eerst reden we helemaal de berg op, waar nog een stukje liepen en daarna uitzicht hadden over het hele eiland. Daarna reden we weer naar beneden door de prachtige groene bergen (hence the name Cabo Verde: groene kaap) en reden we richting een dorpje waar we doorheen reden naar een strandje. Daar kwamen kinderen schelpjes aan ons verkopen en ik heb een flesje met schelpjes gekocht als aandenken. We reden weer verder over een prachtige weg langs de kust en zijn toen in nog een dorpje gestopt waar een schildpad was met maar drie poten. Na deze stop reden we het rondje af en kwamen we weer terug bij het schip. Ik had nog steeds keukendienst dus we hebben snel lunch gemaakt en begonnen daarna aan het avondeten. Aan boord is het belangrijk dat je bij het maken van een gerecht rekening houdt met wat er op moet. Nu zijn er veel dingen in blik, en die zijn natuurlijk lang houdbaar, maar we hebben natuurlijk ook verse groenten en fruit. Waar je een rottende appel thuis misschien weg zou gooien, snij je hier het rotte stuk eraf en eet je het verder gewoon op. Omdat de wortels, paprika’s en de meloenen lagen weg te rotten hebben we hier een maaltijd van gemaakt: stukjes meloen als 4-uurtje en gevulde paprika met wortelsalade als avondeten. Iedereen vond het erg lekker! Het was wel heel vies geweest om alles schoon te maken maar ja.

De een na laatste dag op Sao Vincente was toetsdag, waarbij iedereen dus een toets moest maken voor school. Omdat ik al veel toetsen heb gemaakt op zee hoefde ik alleen een Engels toets te maken, en dat wilde ik na de lunch doen. Tijdens de ochtendtoets van de anderen heb ik een filmpje gemaakt van het rijden in de pick-ups. Ik hoop dat ik ergens tijdens de reis internet heb dat het aankan om het te uploaden. Na de lunch werd er echter besloten dat het zo warm was, dat er zoveel lawaai was van het inladen van een vrachtschip naast ons en dat het zondag was (dat besloten we natuurlijk niet zelf, dat was de hele tijd al zo, maar normaal heb je vrij op zondag als je geen wacht hebt en in de haven heb je geen wacht) dat de tweede toets werd uitgesteld en dat we naar het strand gingen. Ik heb na de lunch snel alsnog de toets gemaakt, en daarna zijn we gaan zwemmen. Dat was natuurlijk heerlijk verfrissend en we hebben een gezellige dag op het strand gehad. We hebben de dag afgesloten met een film en hebben alles zeevast gezet voor de oversteek.

Maandag zijn we vertrokken uit Kaapverdië en we gaan nu echt de oversteek maken naar Dominica. We zullen ruim twee weken op zee zijn en ik ga veel aan school werken. Sam (onze kapitein) was de 29e jarig en ter ere daarvan (en vanwege de ongelofelijke hitte) mochten we zwemmen! En omdat de wind ’s avonds totaal weg was hebben we een film op het dek mogen projecteren en die gekeken (ondanks dat het geen zondag was). (Halverwege stak de wind weer aan dus toen is de film in de salon verder gekeken). We hadden een walvisknuffel als cadeau gekocht op Tenerife en flessenpost aan de vislijn gedaan waardoor Sam dacht dat we (eindelijk) echt een vis hadden gevangen, hij vond het wel heel erg leuk. Verder is iedereen heel erg druk bezig met de surprises en gedichten, want ook hier vieren we gewoon Sinterklaas. Ik ben gelukkig al helemaal klaar! Het is wel lastig om een surprise te maken omdat er amper materialen zijn, geen plek waar je er alleen aan kan werken en geen tijd voor is. (Lang leve ducktape, je bed en schoolontwijkend gedrag!) Ik heb heel veel zin in Sinterklaas! En het is over minder dan een maand ook alweer kerst, wat gaat de tijd snel!

Bedankt voor het lezen, tot in Dominica, liefs Nikki

Huidige positie 3-12-16

Nageplaatst fimpje oversteek en van rondrit

Advertentie

Laat een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s