Tenerife: de beklimming van de Teide

Hoi allemaal,

Nog een laatste berichtje vanaf Tenerife, vandaag gaan we verder naar Kaapverdië en ik heb erg veel zin om weer te gaan varen. Mijn nieuwe hut, wacht en wachttijd zijn allemaal heel erg leuk dus daar ben ik heel blij mee.

De afgelopen dagen hebben we nog veel gedaan, eerst hebben we de Teide beklommen. De Teide is een 3712 meter hoge vulkaan midden op Tenerife. We zijn eerst tot ongeveer 1800 meter gereden met een bus en vanaf daar begonnen we allemaal zwaarbepakt aan de tocht naar de hut waar we zouden overnachten. Hieronder de groep voor vertrek:

img_2387De wandeling begon in een soort woestijnachtig landschap. Na een tijdje werd het pad veel steiler en rotsachtiger. Ik liep met vier anderen voorop en halverwege de beklimming hebben we spullen van anderen overgenomen zodat het voor hun minder zwaar was. Foto met Gwen en Denise:

img_2438

Na een flinke tocht kwamen we boven bij de hut waar we hebben overnacht en om 4 uur weer opstonden om verder te gaan. Het was echt ontzettend koud (gevoelstemperatuur -8) maar ook heel erg mooi om in het donker te wandelen. We moesten nog een flink stuk klimmen naar de top en voor sommigen was het ontzettend zwaar. Bovenop bevroren we terwijl we wachtte op de zonsopgang. Eigenlijk waren we daar al te laat voor maar dankzij de wolken zagen we de zon toch nog opkomen, en we waren echt helemaal op het topje! Het was ontzettend mooi maar iedereen was toch wel blij toen we weer in beweging kwamen want het was zó koud! Het afdalen was aanzienlijk minder zwaar maar omdat het heel glad was was het wel tricky.

Toen we bij het lifthuis kwamen (er gaat tot een bepaald punt een gondel, maar wij als echte-diehards waren gaan lopen) is er na lang overleg besloten dat we niet terug mochten via de berg. Er werd ontzettend slecht weer voorspeld en de reddingswerker die bij de lift was raadde ons af om te gaan lopen. Daarom zijn we met z’n allen met de gondel naar beneden gegaan. De Teide is hierna ook voor 2 dagen dicht gegaan in verband met het slechte weer, dus het is een goede beslissing geweest. Ondanks dat iedereen het wel begrijpt en het natuurlijk ook heel logisch is, is het wel jammer omdat de beklimming niet helemaal afgemaakt voelt. Maar ja, het is nou eenmaal zo en in de storm was de wandeling ook helemaal niet leuk geweest. Terwijl we op de bus wachten ben ik met een paar andere SaSsers dan ook maar gaan kamperen in het visitors centre. Dat wil zeggen dat we onder onze slaapzak zaten, allemaal een oortje van de muziek hadden terwijl we gedroogde worst, koekjes en chocolade aten. Het leuke was dat we een geweldig uitzicht hadden vanaf onze kampeerplek: er werden op zes TV’s constant beelden van de Teide afgespeeld, we hebben ons prima vermaakt dus. Ik probeer om nog een filmpje te maken van de beklimming, maar er is iets niet goed met de bestanden dus misschien lukt dat pas als ik weer thuis ben.

De laatste dagen in de haven hebben we aan school gewerkt en heb ik keukendienst gehad. Guus was jarig en daarom hadden we een cake voor hem gebakken en voor de rest van het schip hebben we meringue gebakken, iedereen vond het heel erg lekker geloof ik! Als avondeten hadden we pompoencurry met rijst gemaakt! Verder hebben we ook nog papaya-jam gemaakt, dat was echt heel erg leuk om te doen.

We hebben ook nog even vrije tijd gehad en toen zijn we vooral in supermarkten en bij Wifi-spots geweest. ’s Avonds zijn we ook nog naar de Wylde Swan gegaan (Masterskip, een soort SaS maar dan 6 weken). Dat is een Nederlands schip en het was wel heel grappig om weer eens Nederlands te praten met andere mensen dan die hier aan boord zitten. (Ons schip is wel veel mooier ). Ik heb veel zin om weer verder te gaan naar Kaapverdië! Bedankt voor het lezen, xxx Nikki

Voor het varen moet het schip natuurlijk bevoorraad worden: hier wat foto’s en een filmpje:

Hier nog wat foto’s van de afgelopen week:

Telefoons opladen voor de telefoonmomenten en van de uitwisseling

03-november-2016-sas-006

De Regina Maris is vanaf vrijdag weer onderweg. Hieronder wat weergaven van positie en windbericht. Verwachte reistijd naar Kaapverdië is 6-7 dagen.

En tot afsluiting nog even aandacht voor een speciale sponsor: Sjaal met Verhaal, het bedrijf van (tante) Inge. Sjaal met Verhaal importeert stijlvolle en heerlijk warme sjaals uit Nepal. Hierbij werkt ze samen met lokale onderneemsters en ondersteunt ze diverse projecten in Nepal en Thailand.
Nikki heeft het afgelopen jaar de nodige uren geholpen zoals met het ontwerpen van het logo en bij de verkoop van sjaals op markten en evenementen. Op deze manier heeft ze een deel van de kosten voor School at Sea bij elkaar gewerkt. Afgelopen maandag is de webshop van Sjaal met Verhaal live gegaan. Kijk voor informatie op de site en vooral als je nog een mooi en warm cadeau zoekt! Website Sjaal met Verhaal

Advertentie

Laat een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s