Tenerife deel 2 bericht van Nikki

Hoi allemaal,

Even snel een blogje uit de bibliotheek van Santa Cruz. We zijn nog steeds in Santa Cruz en blijven daar waarschijnlijk ook tot volgende week (dan gaan we de Teide beklimmen) want de wind staat niet goed om naar een ander eiland te gaan. We gaan nu in de haven gewoon verder met school, maar we mogen ook best vaak Tenerife in. Het is heel leuk in de haven omdat er nog meer schoolschepen liggen, de Gulden Leeuw met Class Afloat (Canadees), de Thor Heyerdahl met Classroom under Sail (Duits) en verder nog de Alexander von Humboldt ll (een Duits Traineeship). Heb over de Gulden Leeuw en de Alex al een rondleiding gehad, beide schepen zijn wel een stukje luxer dan de Regina Maris :-). We gaan misschien nog een barbecue met de schepen houden!

We hebben eerst een middag vrije tijd gehad in Santa Cruz (toen ik de vorige blogs stuurde) en de dagen daarna zijn telkens halve schooldagen geweest. We hebben een ochtend gesport met de helft van de groep, en ’s middags is de andere helft van de groep het ruilspel gaan doen, in het Spaans. Een dag later deden we hetzelfde maar wisselden de groepen om. Zelf heb ik het ruilspel niet gedaan, omdat ik keukendienst had. De keukendienst ging heel erg soepel en we hebben een afwas-en-keuken-opruim-record gezet: 31 minuten. (Dat is echt snel want het is heel veel en alles moet met de hand). We hadden heel lekkere lokale gerechten gemaakt, Spaanse tortilla, zoute aardappels (ben de Spaanse naam daarvan vergeten), Mojo Picon, een saus van geroosterde paprika’s (het zou kunnen dat die naam niet helemaal klopt) en natuurlijk salade. Ik ben ook nog met Emília en Wouter naar het de Portugese Ambassade geweest omdat Emília daar nog spullen moest ophalen. Toen we er na een flinke wandeling door een tropische stortbui aankwamen bleek de Ambassade echter net gesloten te zijn, beetje jammer haha. Maar we hebben het wel heel erg gezellig gehad en de regen is hier best warm dus we moeten het maar zien als een extra douche.

Het is hier nog steeds hartstikke leuk en ook lekker warm, ik denk dat ik voordat we naar Kaapverdië gaan nog wel een keer van me kan laten horen.

Liefs, Nikki

Enkele impressies vanaf Tenerife met sporten en bioscoop op het zeil!

 

Advertentie

2 reacties op ‘Tenerife deel 2 bericht van Nikki

  1. Volg je blogs nikki en heb net je filmpje beken. Zo fantastic!!! Dat je zo hoog durf op zo’n schip. kreeg er hoogte vrees van om naar te kijken.!!

Laat een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s