Zwemmen, dolfijnen, walvissen en algen

Verslag en filmpje!

Nikki heeft vanuit Tenerife een aantal blogs toegestuurd waaronder deze. De andere zijn: Het vertrek en Dagindeling

Een normale dag aan boord van de Regina Maris, even uitslapen na een wacht van 1 tot 5 waarna de bel gaat, snel naar het middendek! Sam kwam met goed nieuws, want we mochten voor het eerst gaan zwemmen!!! 10 minuten later was de motor uit en stond iedereen klaar om te gaan zwemmen. Eerst ben ik vanaf de zijkant van de boot gesprongen (ca. 1,5 meter) daarna ben ik uit het kluivernet gesprongen (ca. 4,5 meter) en toen vanuit het want, wat zal het zijn, 9 meter? Het water is echt super helder en lekker warm.

Tijdens school rent iedereen af en toe opeens naar buiten, dit is meestal zo wanneer er ‘weer eens’ een groep dolfijnen bij de boeg van het schip meezwemt, maar vandaag hebben we ook een heuse walvis gespot! We hebben gisteren ook al een schildpad gezien, maar die leek dood te zijn dus dat telt maar half . Wat ook heel cool is is dat er algen zijn die zich overdag opladen met licht en dan ’s avonds bij elke golf oplichten! Bij Dominica gaan we waarschijnlijk een keer ’s avonds zwemmen zodat we ‘glow-in-the-dark’ kunnen zwemmen door de algjes. Wat trouwens wel opvallend is is dat we bij het woord ‘walvis’ binnen 20 seconden met z’n allen op het dek staan, terwijl we daar bij brandoefeningen nog steeds ruim een minuut over doen…

We zijn al bijna bij Tenerife, de Teide is zelfs al gespot vanuit de mast (de vulkaan die we gaan beklimmen). Omdat we veel sneller in Tenerife zijn dan we verwacht hadden gaan we misschien ook nog naar een nabij hippie-eiland toe! Op Tenerife hebben we sowieso een uitwisseling en gaan we dus de Teide beklimmen. Er komt waarschijnlijk ook weer eten en we krijgen waarschijnlijk ook nog wat vrije tijd. (En iedereen doet even inkopen voor het volgende stuk op zee, met name chips en chocolade zijn schaars).

Hierbij filmpje door Nikki gemaakt:

Advertentie

5 reacties op ‘Zwemmen, dolfijnen, walvissen en algen

Laat een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s