De eerste 1000 mijl

Inmiddels heeft de Regina Maris de volgende route afgelegd:

Maandag voer de Regina Maris dicht langs de kust van Frankrijk bij Brest en blijkbaar was er telefoonbereik. We kregen via de ouderapp bericht van de RM: ‘Topdag had gehad. Eerste dolfijnen gezien. We gaan zo de oceaan op, iedereen heeft het naar de zin. Gisteren dikke windkracht 6 op de breefok. Spectaculair, vandaag weer rustig zeetje :-).’ Foto’s navigatieles door Sam de kapitein, Spaanse les binnen en de broden die aan boord waren gebakken.

Donderdag voeren ze voor de kust van Portugal en wederom een appbericht: ‘We hebben een droomoversteek. Kleine 900 mijl gevaren, nog niet een keer gegijpt of overstag hoeven gaan. Leerlingen sturen super strak met wind tussen 3 en 6 Beaufort en snelheden tot max. 10.6 knopen. Zowel de kapitein als projectleider zijn zeer verheugd over de voortgang van het schip als de ontwikkeling van de groep. School vandaag begonnen.’

Maar nog belangrijker: gisteren de eerste sailmail ontvangen van Nikki. Hierbij een indruk. ‘Hoi, zoals jullie al weten was de eerste week in Amsterdam super leuk. Vanwege het goede weer gaan we direct door naar Tenerife! Ik heb wonder boven wonder maar één avond last van zeeziekte gehad! De wachten zijn al snel in 4 uurs wachten veranderd (ik dus van 1-5) en morgen (27-10) beginnen de schooldagen al. De wacht is echt veel minder erg dan ik verwachtte omdat de sterren echt onbeschrijflijk mooi zijn en Gwen en ik de nacht doorbrengen met het bedenken van nieuwe sterrenbeelden, kletsen en zingen. Met Iris doe ik elke wacht een workout (dus ook ’s nachts!!) dus we komen helemaal afgetraind terug!! Eergisteren hebben we voor het eerst dolfijnen gezien. Dat was zo ontzettend gaaf! Gisteren hebben we ook dolfijnen gezien en zelfs een paar walvissen! Alles gaat eigenlijk heel goed aan boord en het is super gezellig, alleen een paar dagen geleden had ik keukendienst en dat was een groot fiasco omdat er golven waren van 4 meter en alles (lees: yoghurt, azijn, cola, sprite, golf zeewater) viel.

Maar verder is het echt top! Het is ontzettend leuk om tijdens het zeilen in het kluivernet te klimmen, het is net alsof je in een attractie zit en het water is zo ontzettend helder! Ik heb al veel filmpjes en foto’s gemaakt maar ben er nog niet aan toe gekomen om een filmpje te monteren dus dat komt nog wel een keer. Ik merk wel dat het steeds beter weer wordt en dat is heel erg fijn. Ik had wel een keelontsteking gekregen en gisteren kon ik niet meer praten maar gelukkig ging het vandaag alweer veel beter. Ik ken alle zeilen al en ik kan met het logboek werken en de positie in de kaart tekenen. Ook lukt sturen steeds beter (koers houden is door de golven best pittig) en ik begin ’s nachts al sterren te herkennen (mede door de eerder genoemde zelfbedachte sterrenbeelden.) Het lijkt me best wel leuk om me meer in de sterren te verdiepen en er zijn een aantal boeken (nee, google bestaat hier niet, je zoekt met een ‘index’) die misschien wel geschikt zijn om iets van te leren.

Verder heb ik ook de eerste wasdag gehad en dat ging best goed behalve dat we vergeten waren het filter van de droger schoon te maken en de was na 6 uur dus nog niet droog was… (Nu wel, wasrekken werken ook). We zijn over een weekje ongeveer bij Tenerife, iedereen kijkt daar erg naar uit (mede omdat het water aan boord echt niet te drinken is, ook wel een beetje omdat we de Teide gaan beklimmen ?). Het blijft wel wennen dat mijn huis schommelt. Hopelijk is alles goed bij jullie! Xxx Nikki.’

Terugblik op de voorbereidingen en vertrek

Na deze leuke update nog wat foto’s van de laatste voorbereidingen voor het vertrek nu al weer ruim een week geleden, van inbouwen generator, plaatsen stalen balk tot het verwijderen van het boegbeeld en plaatsen tijdelijke vervanger tot de laatste inkopen.

Gert Jan, de vader van Denise, had met een drone opnames gemaakt en onderstaand filmpje. Groet Edith

Advertentie

Een reactie op “De eerste 1000 mijl

  1. Hallo Nikki, heel hartelijk dank voor je bericht. We hebben ervan genoten. Je kent ons niet maar wij hebben contact met Inge en gaan in zuid Duitsland, waar we wonen, sjaals verkopen op 2 Weihnachtsmarkten hier in de buurt. We zijn heel benieuwd naar je volgende bericht. Groetjes, Ruud en Margriet de Heer

Laat een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s