Uitzwaaien in IJmuiden

 

Na een week in Amsterdam is de Regina Maris en bemanning afgelopen vrijdag begonnen aan de tocht. Hieronder volgt op verzoek van Nikki een verslag met foto’s en een filmpje (onderaan deze pagina).

Om 10 uur mocht van iedere SAS-ser 1 opvarende opstappen om mee te varen naar IJmuiden en deze eer was natuurlijk voor vader Frank.

img_7442 img_7443

De laatste reparaties liepen wat uit maar om 13 uur werd het schip losgegooid. Na 10 meter bleek er een probleem te zijn: een tros in de schroef. Dus terug naar de kant..Sam de kapitein met duikpak het water in om het los te zagen. Hiervoor moest nog even een grovere zaag bij de Gamma gehaald worden en na het loszagen moest de tros worden losgetrokken.

img_7458  img_7412   img_7480

img_7302

Om 14.10 uur  vertrok de Regina Maris dan toch naar IJmuiden. Wij zijn samen in de tussentijd wat gaan eten bij een restaurant. De vriendinnen van Nikki die ook gekomen waren (met dank aan de vader van Pascale als chauffeur!) zijn even naar Haarlem gereden om te shoppen, waar ze deze foto hebben gemaakt.

 

Om tien over 4 meerde de Regina Marin aan aan de Steigerwal en was er tijd voor de laatste verhalen van de afgelopen week, maar vooral ook voor de laatste frieten voorlopig! SAS had een frietkraam ingehuurd voor koffie, thee, friet en bitterballen en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Toen bleek een volgend probleem: het koffiezet-apparaat was onderweg kapot gegaan, lijkt een relatief klein probleem maar dag en nacht doorzeilen zonder koffie is een groot probleem. Dus moest ook nog even een nieuwe gehaald worden. ook dit duurde even, maar zoals Sam (de kapitein) zei: geniet van de extra tijd 🙂

img_7464  img_7407  img_7408

Tijd dus voor laatste knuffels en tranen maar rond half zeven was toch echt het vertrek! Aangezien het weer en de wind gunstig waren is de Regina Maris na passage door de sluizen direct doorgevaren. Op moment van schrijven varen ze door het kanaal.

img_7486

De rest van de foto’s en video’s heb ik verwerkt in een filmpje, met dank aan ook anderen. Hetzelfde muziekje als in de trailer, Nikki vindt deze echt leuk en ik vind de tekst bijzonder toepasselijk..!

groet Edith

 

 

 

 

 

 

 

 

 


3 reacties op ‘Uitzwaaien in IJmuiden

Laat een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s