Laatste dag (Neder)land

Hoi allemaal,

Ik ben weer op de plek waar ik twee dagen geleden ook zat, de bibliotheek in Amsterdam. Dit keer met een USB-stickje en dus ook wat foto’s!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

De vorige keer dat ik schreef zijn we na ons bieb bezoek door Amsterdam gaan lopen in onze mentorgroepjes. Het was erg gezellig maar het regende keihard dus dat was wat minder. Uiteindelijk zijn we gaan schuilen in een kaas winkel en vervolgens zijn we de Mac in gevlucht en hebben daar met z’n 10’en even gegeten. Daarna zijn we weer lekker opgewarmd en hebben we aan boord heerlijk gegeten.

Gisteren hadden we een drill maar een van de alarmen deed het niet (dat is ondertussen gefixt). Dat zorgde ervoor dat we het in ons hutje niet hoorden en pas toen ik naar de gang liep kregen we in de gaten dat er een brandoefening was. We deden er met z’n allen 6 minuten over om op de kade te komen en hebben toen even een preek gehad omdat dat natuurlijk veel te langzaam is als er echt brand is. (Update: vandaag hadden we weer een drill en die ging heel goed, 1,5 minuut en iedereen was op de kade).

Daarna heb ik geholpen met het verplaatsen van wat zeilen en daarna hebben we even in kleine groepjes geëvalueerd hoe we het tot nu toe vinden. Nadat we dit hadden gedaan kregen we onze eerste Spaans les en gingen we tosti’s lunchen. (Beetje hectisch want de stroom viel telkens uit).

We zijn toen naar het Scheepsvaartmuseum geweest en daar deden we een audiotour. We moeten een essay schrijven over het leven op een 17e eeuws schip en ik heb het maar meteen gedaan toen ik terugkwam zodat ik er nu vanaf ben. Denise, Maud en ik zijn ’s avonds nog even een uurtje gaan sporten (in onze nieuwe gesponsorde truien, heel leuk, het hele schip heeft deze nu.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

dsc00094

Vanochtend hebben we eerst aan school gewerkt en daarna hebben we bij een kunstenares geholpen met een heel leuk project. We mochten op oude zeilen schilderen en van die zeilen worden tassen gemaakt. Die tassen worden verkocht en het geld daarvan gaat naar kinderen die het nodig hebben in ontwikkelingslanden. Het was niet alleen heel erg leuk om te doen maar zo doen we ook nog wat voor een ander.

Link naar Filmpje over project Sail a future

We hebben nu al sinds 4 uur vrije tijd in Amsterdam met telefoon, ik heb nog even contact gehad met de mensen thuis en dat zal voorlopig wel de laatste keer zijn want de wind staat goed dus de kans is groot dat we morgen direct gaan varen. We zijn naar de Mac en de kermis geweest en ’t is erg gezellig. Morgen zie ik iedereen nog een keer en ik ga jullie allemaal heel erg missen maar ik heb er vooral ook heel erg veel zin in, het voelt toch alsof het morgen pas écht gaat beginnen.

 


6 reacties op ‘Laatste dag (Neder)land

Laat een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s