Eerste dagen

Hoi allemaal,

Ik ben nu 4 dagen aan boord van de Regina Maris en het is echt fantastisch. Zoals ik op facebook schreef heb ik nu eventjes internet in de bibliotheek in Amsterdam (maar geen telefoon dus het moet via een vaste computer).

Het is super gezellig aan boord maar wel wennen. De tijd lijkt haast stil te staan en we doen zo veel op een dag dat het voelt alsof we hier al twee weken zijn. De eerste dag dat we er waren stond vooral in het teken van het inrichten van de hutten. Dat was vrij chaotisch maar het is gelukt, de ruimte in nou eenmaal beperkt.

De tweede dag ging iedereen wandelen maar Gwen, Denise, Isa en ik hebben geholpen bij het uit- en inruimen van de keukenkastjes. We hebben lekker gelunched en daarna uitleg gekregen over het zeilen. Ik heb daarna geholpen bij het opschrijven van alles wat nog aan boord is en we hebben sowieso nog veel opgeruimd. We aten ’s avonds weer heel erg lekker en daarna hebben we gezellig het klapspel gedaan en natuurlijk veel gekletst.

Gister hebben we echt zo veel gedaan dat ik me nog steeds af vraag hoe het in zo weinig tijd kon. Eerst kwam de eerste store (=heel veel eten) en die moest opgeruimd en genoteerd worden. Helaas was er niet meer genoeg ruimte in de salon en toen zijn Guus en ik in het hok onder de stuurhut gekropen om de rest daar te plaatsen. Het was alleen heel erg vies dus we hebben het eerst in onze werkoveralls schoongemaakt (foto volgt nog) en daarna ingericht. Halverwege de dag kwamen we trouwens opeens zonder water te zitten, dat was niet heel erg handig maar ook niet heel erg. Omdat er allemaal nieuw eten aan boord kwam hebben we het oude eten allemaal op mogen eten bij de lunch, dat betekend hamburgers, markreel, olijven, pizza, salade en nog veel meer. Oh ja, en al het ijs moest op. We zijn de hele middag met van alles en nog wat bezig geweest en daarna zijn we naar de Thalassa gegaan (een ander Tall Ship). We zijn even gaan sporten (frisbee en voetbal) en daarna gingen we terug naar de Regina en kregen we uitleg over het klimmen in de mast. Ik mocht als allereerste naar boven en ik vond het echt súper leuk!!!!!! (Filmpje volgt nog). De hoogte valt wel mee dus het was super tof. We gingen daarna eten en weer spelletjes doen en socializen enzo, ’t is echt heel gezellig.

Vandaag zijn de met de pond naar Amsterdam gegaan en we hebben een clinic gehad over voedsel (zodat we niet 10 kilo lichter of zwaarder terugkomen) en daarna moesten we een soort onderzoek invullen. Toen moesten we in groepjes van 3 in de bibliotheek infomatie over een land gaan zoeken. Ik moest met Ken en Gwen informatie over Panama verzamelen. Omdat de computers het niet deden hebben we het ‘old school’ met reisgidsen, pen en papier gedaan. We gaan zo een wandeling maken langs de hoogtepunten van Amsterdam en ik denk dat we daarna terug gaan naar de Regina.

Het is super leuk hier en ik kan niet wachten totdat we gaan varen.

Liefs, Nikki

P.s. foto’s en filmpjes volgen nog maar ik heb geen snoertje bij me dus ik kan ze nu niet op deze computer zetten.

Advertentie

4 reacties op ‘Eerste dagen

 1. Hoi Nikki, wat heb je al veel beleefd die paar dagen. Je bent zeer enthousiast over alles en iedereen . Houden zo. Veel plezier en geniet ervan. Oma Riet

 2. Nou, gelukkig ben je nog niet weg hoor Nik! Eerst nog zwaaien vrijdag 🙂

  Als je toch in die haven ligt, vast leuk voor muziek/Frans: Jaques Brels zeemanslied over Amsterdam ‘Dans le port d’Amsterdam’ (mooi vertaald door Acda en de Munnik als ‘Stad Amsterdam’):

  Dans le port d’Amsterdam
  Y a des marins qui chantent
  Les rêves qui les hantent
  Au large d’Amsterdam

  xx, Tude

 3. Leuk dit allemaal te lezen zodat ik me een beetje een voorstelling kan maken Top Veel plezier en gezelligheid Je zult wel met spierballen terugkomen Doei Lyda

Laat een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s