Fondswerftraining dag 1

Hoi allemaal,

Gister was het dan eindelijk zo ver: de eerste fondswerftraining! Ik ging met de trein naar Amsterdam, halverwege had ik al met Simone afgesproken dus we gingen het laatste stukje samen. We waren de allereersten, en langzaam kwam iedereen binnen druppelen. Aan het begin was het een beetje stil omdat we elkaar niet kenden, maar ‘het ijs was al snel gebroken.’ Vooral na de pauze was het heel gezellig en ook terug in de trein was het heel leuk!

De training was erg leerzaam, het ging vooral over positief denken: als je een doel niet hebt gehaald heb je niet gefaald, je doel, resultaat en wie je bent staan los van elkaar. Als iets niet goed gaat is dat niet omdat je niet goed bent, je bent wie je bent en acties veranderen dat niet, je blijft zelf goed, alleen de actie was dan gewoon niet zo goed.

Ook hebben we het gehad over ‘zonnedoelen’ en ‘maandoelen.’ Dit kwam er op neer dat je niet per sé realistische doelen hoeft te stellen: als je 500 euro wil verdienen, en je hebt dat gehaald, dan stop je. Als je 1000 euro wil verdienen, en je passeert de 500, dan ga je door. Ookal verdien je dan niet 1000 euro, maar 750, dan is dat nog steeds meer dan je had bereikt met het ‘realistische (maan)doel.’ Want dan zou je gestopt zijn bij 500 euro, je komt dus verder met het onrealistische doel (ook al bereik je het niet) dan je met het realistische doel zou hebben bereikt.

Verder hebben we geleerd wat voor successen er allemaal zijn, veel meer dan je denkt. Natuurlijk dingen zoals een doel dat bereikt is, maar als iets niet goed gaat, en je beseft je dat en leert er van, dan is dat ook een succes. Afspraken nakomen, iets doen ondanks angst, twijfel of tegenzin, openstellen voor nieuwe inzichten, allemaal successen, en er zijn er nog veel meer. Ons ‘huiswerk’ is dan ook om elke dag tien successen op te schrijven, en in de tweede week zelfs twintig. Dat is best wel lastig, maar het geeft wel een goed gevoel.

We gaan ons netwerk in kaart brengen en we hebben we een elevator pitch gemaakt, het resultaat kun je hier vinden. We hebben natuurlijk nog meer gedaan, maar anders wordt dit wel een heel lang verhaal. Het was een hele leuke dag en ik heb nu al zin in de volgende trainingsdag!

Liefs,

Nikki

Advertentie

Een reactie op “Fondswerftraining dag 1

Laat een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s