Panama: verslag van de eigen reis

Hoi allemaal, 

Na het bezoek en survival bij de San Blas eilanden zijn we doorgevaren naar het vaste land van Panama en op eigen reis gegaan, dat wil zeggen dat we in groepjes van 6 of 7 met een budget van 20 dollar per persoon per dag binnen 8 dagen van Portobelo naar Bocas del Toro reizen. Mijn groepje is direct naar Panama city gegaan waar we voor 70 dollar met z’n allen in de lounge van een geweldig hostel (Luna’s castle) geslapen hebben. Het ligt midden in Casca Viejo, een hele mooie wijk die qua bouwstijl vrij koloniaal aandoet. Na het verkennen van Casca Viejo zijn we daarna naar het andere deel van de stad gegaan en we hadden geregeld dat we nog een nacht in het hostel konden slapen maar gratis! In Marbella (de wolkenkrabbers wijk) zijn we van hotel naar hotel gegaan en we hebben gezet op het dak van een van de hoogste gebouwen (we zijn gewoon in de lift gestapt en naar boven gegaan) en het was zo ontzettend gaaf!!!

Van Panama city zijn we met de bus doorgereisd naar El Valle, een dorpje in een krater. We hebben daar een wandeling gemaakt naar el Macho, een prachtige waterval met een natuurlijk zwembad er bij, heel gaaf. De volgende dag hebben we vroeg de bus gepakt naar La Union, vanaf daar naar Las Tablas en vanaf daar zijn we achterin een pickup naar Playa Venao gereden waar we gratis overnacht hebben in Playa Venao Beach Resort!! Echt ontzettend vet. We hebben een groot kampvuur gemaakt op het strand en lekker gezwommen. Daarna hebben we gesurfd, was erg leuk maar helaas werd iemand ziek, gelukkig volgende dag wel weer beter.

We zijn weggegaan uit het resort en hebben de hele dag eigenlijk gereisd vanaf Playa Venya via Santiago naar David en vervolgens door naar Boquete. Toen is er iets heel stoms gebeurd, want de leraar die bij ons groepje hoorde had een tas met paspoort en geld in de bus laten liggen. Hij is er nog achter aangegaan, maar de tas helaas niet teruggevonden. Dat is supervervelend want voor Cuba en Bermuda heb je sowieso een paspoort nodig, dus de volgende dag is hij dat gaan regelen in Boquete en wij hebben met ons groepje in een hostel geslapen. We wilden eigenlijk doorreizen naar Bocas del Toro, maar dat kon dus niet. Toen zijn we maar het centrum van Boquete geweest en naar het Flores i cafe festival oftewel bloemen en koffie geweest. Het was wel leuk maar niet bijzonder hebben rondgelopen en wat kleine dingetjes gekocht. ’s Avonds hebben we een film gekeken in het hostel. ’s ochtends zijn we vroeg opgestaan en met de bus terug naar David gegaan en vanaf daar met de bus naar Almirante. Vervolgens moet je dan met de boot naar Bocas al Tore, want dat ligt op een eiland Isla de Colon. Daar moesten we met z’n allen op de bepaalde plek zijn om te worden opgehaald met de bijboot om te varen naar het schip. Het was een hele leuke week! We blijven hier eerst nog een paar dagen liggen en gaan over een paar dagen naar Cuba varen, waar we weer in eigen groepjes gaan reizen. Groeten, Nikki!

Advertentie

2 reacties op ‘Panama: verslag van de eigen reis

  1. Lieve Nikki, wat is het toch geweldig elke keer jouw verslagen te lezen en te zien dat je het zo fantastisch hebt. Groetjes Hans

Laat een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s