Jaarwisseling op Aruba en filmpje!

Gelukkig nieuwjaar!

Ik hoop dat iedereen een leuke jaarwisseling heeft gehad! Mijn jaarwisseling was op Aruba, het was echt ontzettend leuk. Monique (de directrice van School at Sea) kwam in Curaçao aan boord en bleef totdat we vertrokken uit Aruba aan boord, zij had post voor iedereen meegenomen, zo leuk! We hoefden maar een paar uur te varen van Curaçao naar Aruba. Daar hebben we ingeklaard en ook water getankt (de watermaker is nog steeds kapot) en we mochten douchen vanaf het moment dat de tank begon te overstromen, eindelijk!!! We zijn toen nog een klein stukje doorgevaren en vlakbij Beatrix Airport voor anker gegaan. (Er kwamen dus constant vliegtuigen langs die landden en opstegen, best irritant eigenlijk). Op Aruba hebben we een aantal rustige schooldagjes (met tropenrooster) gehad. Ook had Sam geregeld dat we in een partybus over het eiland gingen rijden! Zo leuk! We gingen met de bijboot naar het strand en de helemaal versierde bus stond ons daar al op te wachten. We hebben alle iconische dingen van het eiland gezien, te beginnen bij de hooiberg. Dat is de een na hoogste berg van het eiland. We zijn naar boven gegaan en je kon bijna het hele eiland zien vanaf daar.

Vervolgens zijn we ook naar een natural pool geweest bij de zee, dat was echt prachtig: een soort in koraal uitgesleten zwembad achter een muur van koraal die je beschermt tegen de woeste golven. Vervolgens gingen we ook naar de natural bridge, die was een beetje teleurstellend omdat ‘ie al 11 jaar geleden was ingestort..  Onze rondrit ging door naar Baby Beach waar we heerlijk hebben gesnorkeld en gezwommen, wat een prachtig helder water was daar. We zijn weer teruggereden naar het schip en onderweg zagen we nog allemaal kerstversiering enzo, toch best gek. (Bijschrift Edith: met dank aan docent Frank voor de foto’s; in het filmpje beneden is hij rond 1.16-1.17 kort in actie te zien :-)).

De dag daarna hadden we weer school en de 31e kregen we vrije tijd! Het regende die dag echt met pijpenstelen, dus iedereen was compleet doorweekt toen we bij de Burger King aankwamen. De opa en oma van iemand aan boord hadden iedereen op Burger King getrakteerd, zo lief! Toen we daar met z’n allen iets hadden gegeten ging iedereen daarna een beetje z’n eigen weg en Gwen, Thore, Guus en ik gingen (volgens mij net als de rest) vooral op zoek naar wifi. Het was heel apart om door Oranjestad te lopen. Op zo ongeveer elke straathoek werden er 10000 klappers afgestoken en de straten werden ook constant afgesloten voor het (knal) vuurwerk. Volgens mij is het een beetje een onderlinge competitie over wie het hardste, langste en grootste knalvuurwerk heeft. Toen we droog zaten en werkende wifi hadden gevonden heb ik natuurlijk even contact gehad met het thuisfront, dat is altijd heel gezellig en leuk. Vrije tijd ging snel voorbij en we werden allemaal weer met de bijboot naar het schip gebracht waar we oud en nieuw hebben gevierd. Op het moment dat iedereen in Nederland aan het aftellen was heb ik via de telefoon meegeteld, super bijzonder was dat.

Toch ben ik ontzettend blij dat ik hier oud en nieuw heb gevierd, het was zonder twijfel mijn leukste oud en nieuw ooit! Het was oud en nieuw met een Nederlands tintje: we hebben zelf oliebollen gebakken en onze eigen oudejaarsconference gemaakt. Het was werkelijk hilarisch! Toen het eenmaal tijd was hebben we op z’n Portugees afgeteld: iedereen krijgt 12 rozijntjes (die staan voor de voorbije 12 maanden) en in elke laatste seconde eet je er een op, als het nieuwe jaar dan begint doe je een wens. Toen we klaar waren met aftellen is iedereen overboord gesprongen, als nieuwjaarsduik zeg maar. Ik had het jaar werkelijk niet beter kunnen beginnen, we lagen daar met z’n allen in de lekker warme zee en overal om ons heen was prachtig vuurwerk van alles resorts, het was echt geweldig! img_3214

We hebben de avond afgesloten met een feestje en natuurlijk (kinder ) champagne. Het was zo ontzettend leuk! Ik sliep die nacht in mijn hangmat en we mochten tot 11:45 uitslapen.

Op 1 januari hadden we huttenwissel en grote schoonmaak, daar zijn we de hele dag mee bezig geweest. Ik lig nu met Maud, Gwen en Giulia in hut 5, erg gezellig! Op 2 januari heeft iedereen post meegegeven aan Monique die weer terugging naar Nederland. Ook hebben Marit en ik iets gemaakt voor de halverwegedag voor de ouders, to be continued…  We hebben toen ook een rondleiding gehad over het patrouilleschip ‘Holland’ (Koninklijke Marine). Monique kent de commandant (Dijkhuizen) en zodoende kregen we een rondleiding over dit bijzondere schip. Ik vond het heel gaaf om een keer een marineschip te zien, het is echt héél anders dan ons schip.

img_3215Daarna zijn we weer vertrokken, we zijn nu onderweg naar San Blas (Edith: ze zijn vandaag waarschijnlijk net aangekomen) en daarna gaan we verder naar het vasteland van Panama waar we onze eigen reis gaan hebben!

Bedankt voor het lezen, Liefs, Nikki

En nog een filmpje! De uitwisseling met school op Tenerife (voor een verslag zie Tenerife deel 3).

Advertentie

Een reactie op “Jaarwisseling op Aruba en filmpje!

  1. Hoi Nikki, allereerst een heel gelukkig, gezond en fijn 2017. Had ik al gedaan met mijn briefje, maar nog een keer dus.Wat een avonturen beleef je. Dat neemt niemand je meer af. De wisseling van hutten kan jammer zijn maar ook fijn. Bovendien is het een methode om orde te scheppen aan boord.
    Lieverd geniet ervan. Kus oma Riet

Laat een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s