Merry Christmas en Curacao!

Als eerste: ik hoop dat iedereen een leuk kerstfeest heeft gehad! Hier aan boord hebben we natuurlijk ook kerst gevierd, ook al was dat natuurlijk heel anders dan thuis. We kwamen vroeg in de ochtend van 23 december aan op Curaçao. Daar zijn we voor anker gaan liggen in de St. Michielsbaai. Ongeveer 25 minuten van Willemstad, als je de bus pakte. En dat deden we. Iedereen van het schip moest namelijk naar de douane toe waar we gingen inklaren. Willemstad is echt een prachtige stad, super kleurrijk en heel vrolijk. De mensen zijn ontzettend lief en heel veel mensen spreken Nederlands! Het inklaren ging best snel en soepel, daarna zijn we door de stad gaan slenteren en natuurlijk ook langs de beroemde handelskade gelopen. We hebben iets gegeten bij een restaurantje en daarna zijn we in het kader van geschiedenis naar museum ‘Kura Holandia’ gegaan, het slavernijmuseum. Het was bijzonder om te zien, het is niet te geloven wat Nederland vroeger heeft gedaan. Het zette me aan het denken.

Nadat we het museum bezocht hadden gingen we terug naar het schip en toen gingen we lekker slapen. Die nacht liep iedereen om de beurt ankerwacht. Tijdens een ankerwacht kijk je of het anker niet losslaat en verder doe je klusjes. We hebben toen ’s nachts de Grote Schoonmaak gedaan waardoor dat de volgende ochtend niet meer hoefden en we al heel snel vrije tijd hadden. Ik ben toen weer met de bus naar Willemstad gegaan en daar heb ik met een groepje rondgelopen en uiteraard ook even bij wifi gezeten. Toen we ’s avonds terugkwamen van de vrije tijd had de nautische bemanning het schip als verrassing helemaal kerstig aangekleed, super leuk! Het werd zelfs nog beter, want er was voor iedereen een frikandel! (Er waren die middag boodschappen gedaan bij de Appie).

De volgende dag was eerste kerstdag en voor de verandering mochten we een keertje uitslapen! Toen werden we wakker gemaakt en stond er een heerlijk ontbijtje voor ons klaar met verse yoghurt en tortilla’s met bonen en scrambled eggs (Mexicaans ontbijt), klaargemaakt door het Top-Kerst-Kook-Team (TKKT). Na het ontbijt was er tijd om even te zwemmen en je eigen ding te doen en daarna luidde de bel. Goed nieuws dit keer: we mochten onze kerstdozen openen. Iedereen werd ontzettend blij van de brieven en cadeautjes van thuis!

 

Het is toch best gek om kerst hier te vieren in plaats van thuis. Na de kerstdozen gingen we met de bijboot (en sommigen zwemmend) naar het strandje en daar hebben we heerlijk gesnorkeld en gezwommen. Na een tijdje kwam de bijboot met het TKKT en heerlijk eten. Ons kerstdiner had zich van de boot naar het strand verplaatst en we hebben daar heerlijk met z’n allen gegeten. We hadden onder andere nacho’s met kaas, ui en pesto, foccacia met zalm of kipkerrie, rib eye, vitello tonnato, barracuda, vlees op de BBQ en als toetje vanilleijs met karamelsaus en ananas! Echt super lekker, thanks TKKT! Later op de avond kwam er nog een kampvuur en gitaarmuziek, daarna gingen we terug naar het schip en lekker slapen. Het was werkelijk fantastisch.

Tweede kerstdag was voor ons een gewone schooldag, maar voor mij niet! Floor, WJ en Florius (mijn tante, oom en neefje) waren namelijk in Curaçao en ze hebben in de tropenroosterpauze het schip bezocht, super leuk! het was heel gezellig en leuk om jullie even te zien!!! Rest foto’s zie Voorproefje Curacao en Aruba

Nadat school klaar was begon iedereen zich opeens chique aan te kleden, en na een halfuurtje stond iedereen in zijn representatieve kleding klaar voor ons ‘tweede kerstdiner’, omdat we gister op het strand hadden gegeten en onze kerstoutfits nog wel even wilden showen (iedereen heeft één representatieve outfit mee). De keukendienst heeft echt heerlijke Kaiserschmarrn gemaakt, mmm!

 

Daarna moest er flink opgeruimd worden en de volgende ochtend vroeg voeren we weg. Het is maar een kleine 70 mijl naar Aruba dus we deden daar minder dan 12 uur over. (Ik voelde me wel vrij zeeziek tijdens mijn wacht). Op Aruba vieren we oud en nieuw.

Ik wil iedereen thuis alvast een heel mooi 2017 wensen en ik wil jullie bedanken voor het lezen,

Liefs Nikki

Naschrift Edith: inmiddels is het bijna 4 januari. We hebben met Oud en Nieuw contact gehad met Nikki vanuit ons vakantiehuis met vrienden, via Facetime op de televisie. Op 2 januari hebben we haar via de webcam van Port Aruba live zien wegvaren! Verder nog wat foto’s van de afgelopen weken van Frank, een van de docenten.img_3204

 

 

Advertentie

2 reacties op ‘Merry Christmas en Curacao!

Laat een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s